Wat is het salaris van een docent?

Het salaris van een docent op een middelbare school is verdeeld over drie schalen: LB, LC en LD. Elke schaal bestaat uit 12 treden (dat waren er tot 2014 nog 17). Het minimale inkomen bij een fulltime aanstelling van 1FTE is in 2015 LB trede 1 €2474.- en het maximale salaris van een docent in LD trede 12 is €5022.-. Welk bedrag op jou van toepassing is hangt af van jouw leeftijd en ervaring. In principe stijg je elk jaar een trede binnen de schaal waar je in zit.

Salaris van een docent die start
Als beginnend tweedegraads docent kom je in de LB schaal terecht. Deze schaal loopt van €2474.- tot €3784.- Met een eerstegraadsbevoegdheid start je in schaal LB of in LC. Die laatste loopt van €2490.- tot €4413.- De trede waarin je begint hangt af van je leeftijd, werkervaring en welke afspraken je verder samen maakt.

Salaris van een docent die zij-instroomt
Als zij-instromer behoor je tot een bijzondere categorie. Je hebt al (enkele) jaren werkervaring en die kunnen meetellen in het bepalen van jouw startsalaris. Of jouw werkervaring ook relevant is voor jouw baan als docent en in hoeverre dit meeweegt in het bepalen van jouw salaris kan onderling bepaald worden. Daarnaast heb je misschien nog opleiding of bijscholing nodig wat mee kan wegen in het salaris. Je valt uiteraard sowieso onder de cao net zoals andere docenten.

Bekijk alle vacatures voor docent