Blog

Een hypotheek als gedetacheerde? Hèhè, eindelijk perspectief!

Jij loopt elke dag rond met een big smile, maar vandaag helemaal. Het liedje 'een eigen huis, een plek onder de zon...' zoemt de hele tijd door jouw gedachten. Het perspectief, om als gedetacheerde een huis te kopen, wordt alsmaar beter.

Wij draaien er niet graag omheen. Een vast dienstverband biedt altijd meer houvast bij de aankoop van een huis. Maar ook zonder intentieverklaring, kom jij tegenwoordig toe aan de grootste investering in het leven: een eigen stekkie! Bij Onze Leerkracht beseffen wij dit als géén ander. Wij denken graag met jou mee en verstrekken met alle discretie een werkgeversverklaring.

Het recht op een hypotheek als gedetacheerde, hangt af van allerlei factoren. Benieuwd hoe dit precies zit? Wij sommen een aantal belangrijke factoren op.

Inkomen van de afgelopen jaren
De hypotheekadviseur gunt het iedereen, maar dient uitgebreid rekening te houden met de financiële mogelijkheden. Voor de hypotheek dien jij het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie kalenderjaren te overhandigen. Dit speelt een grote rol in de maximale hoogte van de hypotheek. Het langgekoesterde plan, om een tweede woning op de Costa del Sol te kopen, moet jij wellicht een paar jaar in de ijskast zetten.

Toekomstperspectief op de arbeidsmarkt
De tweede factor is het toekomstperspectief van jou, als gedetacheerde. Dit kan een positief effect hebben op de hypotheekaanvraag. Hierbij kun jij denken aan het opleidingsniveau, de te verwachten salarisgroei en de arbeidsmarktomstandigheden. Gelukkig kan jij er binnen de onderwijssector vanuit gaan dat jij een goede positie hebt op de arbeidsmarkt.

Verlenging van het tijdelijke contract
Een andere mogelijkheid is een perspectiefverklaring, waarmee de verlenging van het tijdelijke contract wordt gewaarborgd.

Mogen wij een paar laatste tips geven?
● Alle bovengenoemde factoren zijn van invloed, maar jouw persoonlijke financiële situatie is allesbepalend.
● De ene hypotheek is de andere niet. Hypotheken moet jij nooit één op één naast elkaar leggen.
● Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Vergelijk vooral en ga na met welke adviseur jij een klik hebt.
● Onze Leerkracht is een grote speler in de markt voor arbeidsbemiddeling. Het is niet uitgesloten dat jij hier jouw droombaan vindt én tegelijk een streepje voor hebt bij de hypotheekadviseur.