Blog

Do’s en dont’s als Recruiter.

Als Recruiter kom je weleens in een stroef sollicitatiegesprek terecht. Dit kan aan de kandidaat liggen. Maar óók aan jezelf. Onze Leerkracht heeft zeven do’s en dont’s opgesteld.

Dont’s

Oordeel niet té snel
Zonder hem of haar gesproken te hebben, wijs jij af. Zonde! Want wellicht is dit wel dé ideale kandidaat. Vooroordeel dus niet te snel en oordeel ook niet te snel gedurende het gesprek. Zet de kandidaat altijd op nummer één.

Te laat komen
Dit is eigenlijk een inkoppertje. Een kandidaat een halfuur laten wachten, of niet terugbellen op een afgesproken dag of tijdstip. Dit is onprofessioneel en wordt zeker niet gewaardeerd bij sollicitanten.

Benader potentiële kandidaten persoonlijk
Benader elke kandidaat op een persoonlijke manier. Hoe persoonlijker de boodschap, hoe sneller jij reactie krijgt. Alleen de voornaam van de kandidaat verwerken in jouw boodschap is al een stukje personalisatie. Wanneer jij de boodschap écht persoonlijk wilt maken, kun jij het best één of twee unieke dingen. Wat deze zijn? Ha, dat mag je onze sollicitanten vragen!

Do’s

Wees goed voorbereid
Het is vervelend als een Recruiter onvoldoende is voorbereid. Dit oogt onprofessioneel. Het vragen naar de bekende weg is suf. De kunst van vragen stellen en doorvragen. Daar lígt de sleutel.

"Kennis is macht. Het is belangrijk om jezelf in te lezen in het vakgebied. Als jij de actualiteit volgt komt dit de kennismaking ten goede. Het aanhalen van actualiteit en levellen met docenten is zó belangrijk. Het voelt als een sport!", aldus Tarik, Recruiter Onderwijs.

Vraag voor aanvang
Geef de kandidaat van tevoren een vraag mee om over na te denken. De kandidaat kan zich zo bewust voorbereiden voor het gesprek.  

Stel kandidaat op gemak
Wanneer jij de kandidaat écht op zijn gemak stelt, zal diegene eerder zijn ware aard laten zien.

Geef tips na de sollicitatie
Of jij nou iemand afwijst of aanneemt; geef tips mee! Elke sollicitatie is een leermoment voor beide kanten.

Een eenvoudige Onze Leerkracht-tip: vraag een kandidaat hoe zij het gesprek hebben ervaren. Elke vorm van feedback maakt jou completer. Niet alleen vandaag, maar ook morgen!