Blog

Het onderwijs: Nederland gaat weer open

Het aftellen is begonnen. Het duurt nog 25 dagen tot het voortgezet onderwijs weer opengaat. De vakbonden en werkgevers werken aan een protocol voor deze heropening.

De eerste fase van het virus, de uitbraak, ligt achter ons”, verklaarde de premier op de persconferentie van gisteravond. Daarom kan Nederland voorzichtig weer van het slot worden gehaald.

De al eerder aangekondigde heropening van het voortgezet onderwijs kan, als het virus tussentijds niet weer om zich heen grijpt, inderdaad op 1 juni plaatsvinden. Of eigenlijk op 2 juni, want 1 juni is Pinksteren.  

“Het is heel spannend voor iedereen in het voortgezet onderwijs om weer te beginnen”, zegt AOb-bestuurder Henrik de Moel. “Maar het is belangrijk om dat scholen zelf de mogelijkheid krijgen om dit goed en veilig te kunnen doen.” 

Voor nu 

De docenten zijn veelal thuis aan het werk. Het was allemaal nog een beetje wennen, maar onze leerkrachten hebben het lesgeven omtrent deze situatie steeds beter onder de knie gekregen.

De coronasituatie laat zien dat digitaal lesgeven in bepaalde crisissituaties een uitstekende optie kan zijn. Het onderwijs heeft in vogelvlucht een ontwikkeling doorgemaakt.