Blog

Ben jij toe aan een energieboost? Stap vaker op de fiets!

Jij haalt elke dag het beste uit jezelf. Je wilt jouw collega’s en de leerlingen niet in de steek laten. Het huidige, onderbroken schooljaar ben jij wellicht veel met de auto naar werk gekomen. Echter, fietsen heeft veel positieve effecten. 

63 miljoen uur! Dat is de extra tijd die Nederlandse reizigers per jaar kwijt zijn, voornamelijk door files. Als 5% van het autoverkeer niet in de spits op de autoweg rijdt zijn bijna alle files opgelost. Vaker de fiets pakken, is de oplossing. 

Wanneer er meer mensen de fiets zouden pakken, dan zou dat dus zorgen voor minder brandstofverbruik, minder uitlaatgassen, minder (auto)wegen, minder ruimtebeslag voor parkeren en minder geluids- en verkeershinder. Daarnaast kun jij altijd keurig voor de deur parkeren en scheelt de fiets weer parkeerkosten. Reden genoeg dus om je auto vaker in te ruilen voor een fiets.

“Als iemand graag op de fiets naar zijn of haar werk wil, kijken wij direct welke vacatures dichtbij huis zijn. Echter, zijn wij wel afhankelijk van de vacatures die wij binnenkrijgen.” Aldus Melvin, Recruiter bij Onze Leerkracht.

Sporten niet nodig voor mensen die de fiets pakken naar het werk
Fiets jij naar je werk? Dan ben je goed bezig, want fietsen is gezond. Eén op de drie Nederlanders loopt en fiets zoveel, dat zij de richtlijn van minimaal 150 minuten sporten per week, gemakkelijk halen. Docenten die veel met het openbaar vervoer reizen komen iets gemakkelijker aan de beweegnorm, aangezien zij vaak lopend of fietsend naar de opstapplek komen.

Wist je trouwens dat fietsers in grotere steden gemiddeld 10% sneller op hun werk zijn dan automobilisten? Bij woon-werk afstanden tót 3 kilometer wint de fiets bijna altijd van de auto. Daarnaast ben jij geen tijd kwijt met het zoeken van een parkeerplaats bij school.

Neem gerust een kijkje op onze vacaturepagina. En wil jij komend schooljaar op de fiets naar werk? Gooi dat balletje gewoon op! Onze Leerkracht denkt graag met je mee.