Blog

Wil jij als docent het nieuwe schooljaar in? Dit zijn onze tips!

Het onderwijs is meer dan ooit in het nieuws. De digitale inhaalslag heeft plaatsgevonden. Het imago van het onderwijs is veranderd. Jij kunt daar, als startende óf ervaren docent, onderdeel van uitmaken. Spring jij op de rijdende Onze Leerkracht-trein?

Ben jij gestuit op een pakkende onderwijsvacature? Zo eentje waarbij je denkt: dít wordt mijn baan. Laat je hoofd vooral je hart niet in de weg zitten. Begin met een nieuw cv. Verfrissend en onderscheidend! Wij hebben een aantal tips voor je. Er is geen tijd te verliezen. 

Tip 1 – Een sterke profieltekst

In een profieltekst beschrijf jij jezelf en jouw motivatie. Waarom wil jij zo graag voor de klas staan? Welke voldoening haal jij eruit? Benoem jouw unieke persoonlijke kracht. Zo krijgt onze recruiter een positief en duidelijk beeld van jou.

Vertel gerust waarom jij geduldig blijft met leerlingen. Dit is niet vanzelfsprekend.

Tip 2 – Alle onderwijservaring telt

Wanneer jij werkervaring hebt opgedaan als leerkracht in het onderwijs, dan is dit altijd belangrijk om te vermelden. Heb je wat minder ervaring? No worries! Dan richt jij jouw cv op jouw vaardigheden. En heb je wel stage-ervaring opgedaan? Laat het vooral zien!

Tip 3 – Plaats jouw belangrijkste prestatie bovenaan
Als starter op de arbeidsmarkt plaats jij jouw opleiding boven jouw werkervaring. Dit is namelijk het belangrijkste wat jij hebt bereikt.

Als je echter al meer werkervaring hebt, plaats jij jouw opleidingen niet boven jouw werkervaring. De reden hiervoor is dat jouw werkervaring belangrijker is dan je opleiding. 

Tip 4 – Laat je creativiteit de vrije loop
Zoals bekend, zullen er hoogstwaarschijnlijk meerdere (startende) docenten zijn die solliciteren op de vacature. Daardoor moet de recruiter zien dat jij veel tijd hebt gestoken in het maken van jouw CV. Het oog wil ook wat, dus laat jouw creativiteit de vrije loop. Ga er eens een dag voor zitten en maak er wat moois van. Let er wel op dat alle basiselementen erin staan en dat het duidelijk leesbaar blijft.

Tip 5 – Geef jouw persoonlijke voorkeur aan
Onze Leerkracht is benieuwd naar jouw eerdere ervaring voor de klas. Heb jij een voorkeur voor een bepaald onderwijsniveau? Dit is een onderdeel wat uitstekend kan worden toegelicht in jouw persoonlijke motivatie.

Dus beslis. Kies jij voor het werkgeluk binnen het onderwijs? Twijfel niet en neem een kijkje op onze vacaturepagina. Onze Leerkracht ziet onze tips graag terug in jouw CV.