Blog

Detachering in het onderwijs: oog op volgend schooljaar

Gedetacheerd worden, wat houdt het precies in? Waarschijnlijk ken jij de verhouding rondom arbeidscontracten wel. Eerst komt het tijdelijke contract en ver daarboven staat het vaste contract. Detacheren binnen de onderwijssector is minimaal gelijkwaardig aan het hebben van een vast contract. Op de lange termijn is het zelfs beter om gedetacheerd te zijn. Hieronder lees jij vier redenen waarom dit zo is.

Kijkje in de keuken bij diverse scholen
Als gedetacheerde krijg jij de kans om bij veel verschillende scholen binnen te kijken. Jij bouwt – onder begeleiding van Onze Leerkracht – een cv op waar menig docent (in opleiding) jaloers op is.

Doordat jij via Onze Leerkracht bij meerdere opdrachtgevers aan het werk kunt, doe jij al snel gevarieerde werkervaring op.  Zo kun jij bij allerlei scholen ervaren hoe de cultuur is en leer jij omgaan met deze verschillende culturen. Echter, hoeft het niet altijd zo te zijn dat jij, als gedetacheerde, altijd tijdelijk ergens in dienst bent. Het kan ook zijn dat jij meerdere jaren met hart en ziel voor één school werkt. Maar die keus, ligt helemaal aan jou.

Detacheren geeft vastigheid
Een detacheringscontract verschilt niet veel van een ‘’normaal’’ contract voor bepaalde tijd bij een directe onderwijsinstelling. Jij hebt gewoon een maand opzegtermijn, wordt maandelijks uitbetaald en het contract houdt niet op wanneer een opdracht stopt. Onze Leerkracht bemiddelt jou direct door naar een nieuwe opdracht, die past bij jouw persoonlijkheid en loopbaanwensen.

Jij hoeft niet zelf op zoek te gaan
Tijdens een uitgebreid intakegesprek bespreken wij jouw wensen, maken wij een profiel en gaan wij op zoek naar de leukste baan bij een school binnen ons netwerk! Is het een 100% match? Geweldig! Als dit niet het geval is, staat Onze Leerkracht direct klaar om een andere opdracht te zoeken!

Persoonlijke loopbaanbegeleiding
Bij Onze Leerkracht krijg jij gratis toegang tot een trainingsportaal, waarbij jij kan kiezen uit allerlei vakinhoudelijke cursussen en e-learnings. Een bijkomend voordeel is dat het maar een kleine investering is van jouw kostbare vrije tijd!

Zit jij binnenkort weer eens op een feestje en trekken mensen hun wenkbrauwen op als jij zegt dat jij gedetacheerd bent? Lach dan maar vriendelijk terug. Jij weet wel beter! Wacht niet langer, Onze Leerkracht biedt uiteraard genoeg interessante vacatures binnen het onderwijs. Bekijk hier onze vacatures en misschien ben jij binnen zeer korte tijd wel die zéér gevraagde docent voor het nieuwe schooljaar!