Nieuws
13 maart 2020

Maatregelen Coronavirus Onze Leerkracht

Het Coronavirus (COVID-19) grijpt wereldwijd hard om zich heen. Als detacheringsbureau, neemt Onze Leerkracht de risico’s uiterst serieus. De ziekte is van mens tot mens overdraagbaar. Bij Onze Leerkracht is er tot nu toe geen sprake van besmetting met het Coronavirus.

Op dit moment worden er wereldwijd maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Bij Onze Leerkracht volgen wij de richtlijnen van het RIVM en de GGD rondom het Coronavirus om onze medewerkers, professionals en klanten zo goed mogelijk te beschermen.

Daarbij zijn we alert op de ontwikkelingen gezien wij met een doelgroep werken binnen het onderwijs welke in aanraking kan komen met het virus. Onze medewerkers weten wanneer ze actie moeten ondernemen als een contactpersoon symptomen heeft of als ze zelf symptomen vertonen. Om die reden hebben wij ook de maatregelen genomen om eventuele verspreiding te voorkomen.

Maatregelen
Op elke vestiging wordt er met regelmaat grondig schoongemaakt. Onze medewerkers wassen met regelmaat hun handen. Zowel na een interactie met een collega als met een professional. Daarnaast worden de toetsenborden/ muis schoon gehouden. Dit om eventuele verspreiding te voorkomen.

Onze adviseurs werken zoveel mogelijk vanuit huis. Eventuele afspraken worden zoveel mogelijk per telefoon gehouden. Mocht je een persoonlijke intake hebben met een van onze adviseurs, neem dan preventief contact op met de adviseur.

Verder willen wij onze bezoekers, professionals en medewerkers adviseren om de volgende maatregelen zorgvuldig aan te houden:

  • In verband met het Coronavirus adviseren wij geen handen te schudden. Het personeel zal dan ook uit voorzorgsmaatregelen geen hand met u schudden;
  • Gebruik papieren zakdoekjes in plaats van handdoeken;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog indien dit mogelijk is;
  • Was regelmatig je handen met water en vloeibaar zeep;
  • Vermijd meetings en evenementen met een groot publiek waar nodig.

Bent u een professional en ervaart u klachten en symptomen die overeenkomen met de indicatie van het RIVM en GGD? Neem dan z.s.m. contact op met uw huisarts en uw contactpersoon bij Onze Leerkracht.