Onze professionals aan het woord

"Het voor de klas staan was compleet nieuw voor mij. Ik kende de wiskundeformules op mijn duimpje. Toch gaven de eerste lessen een gezonde spanning met zich mee. De sprong in het diepe heeft mij veel geleerd. Je moet je eigen verhaal brengen, maar tegelijk oog hebben voor wat er in de klas gebeurt.

Ik ontving met regelmaat een belletje vanuit Onze Leerkracht. De goede klik met Stefan en Saloa is er altijd geweest. Zij brengen je op plekken waar je als startende docent geen kans maakt. Het volledige geloof in mij was aanwezig. Ik zat pas in het eerste jaar van mijn opleiding. Tijdens de kennismaking met diverse scholen creëer je een ideaalbeeld. Je ziet de overeenkomsten en de verschillen tussen scholen en klassen. Een kijkje in de keuken is zó waardevol.

Vandaag ontving ik mijn vaste dienstverband. Een stukje zekerheid, waardering en een groot compliment. Fijn! Dit is een springplank richting het grote doel: mijn bevoegdheid halen.

De ongemakken van het Coronavirus heb ik ondervonden. Een kleine studievertraging en natuurlijk het digitale lesgeven. Het is even niet anders! De nieuwe werkwijze werkte niet altijd even soepel. Maar hoe kun je jezelf hier wel acuut op voorbereiden? Geef mij maar het fysiek lesgeven voor een klas. Alhoewel individuele opdrachten ook digitaal kunnen. We hoeven onze ogen er ook niet voor te sluiten.

Ik raad Onze Leerkracht bij iedereen aan. Het is de ideale plek om te starten met lesgeven. Daarnaast ben ik overtuigd geraakt door de persoonlijke benadering. Ik denk dat Onze Leerkracht bij elke carrièrestap van waarde kan zijn."

Geert
Docent Wiskunde