Opleidingen

Ook als docent ben je nooit uitgeleerd.

Ook als docent ben je bij Onze Leerkracht nooit uitgeleerd. Zolang je via ons voor de klas staat, staan we je binnen Onze Leerkracht Academy bij met coaching, begeleiding en intervisie door je persoonlijke adviseur, je collega's en specialisten. Zo blijf je jezelf ontwikkelen als leerkracht, maak je je sterke punten nóg sterker en kun je voortdurend schaven aan zaken die beter kunnen.

Coaching & begeleiding

Of je nu net begint of allang voor ons aan de slag bent: je persoonlijke loopbaanadviseur van Onze Leerkracht verliest jou geen moment uit het oog. Na je aanmelding zet je adviseur je eerst in enkele gesprekken goed in je kracht, zodat je met vertrouwen voor de klas staat. Daarna komt hij/zij nog regelmatig langs in de les om je werk te observeren.

Na elke observatie worden de waarnemingen met je doorgenomen en krijg je adviezen voor eventuele verbeteringen. Zo blijf je scherp, leer je kritisch naar jezelf en je werk te blijven kijken en wordt voorkomen dat jouw verwachtingen en die van de school uiteen gaan lopen.

Intervisie

Van de kennis en ervaring van je collega's kun je enorm veel opsteken. Wat hebben zij allemaal meegemaakt? Waar lopen zij tegenaan? En hoe lossen zij dat op? Uiteraard geldt dat ook andersom: jouw ervaringen en tips zijn ook heel waardevol van anderen.

Om die vruchtbare uitwisseling van ervaringen mogelijk te maken, organiseert Onze Leerkracht regelmatig inspirerende intervisie-sessies in de vestiging bij jou in de buurt. Samen met je collega-leerkrachten bespreek en becommentarieer je dan in een informele setting elkaars ervaringen aan de had van een concrete case, onder begeleiding van een professionele intervisie-specialist. Tijdens de sessie leer je veel van de verhalen van je collega's en help je elkaar verder met opbouwende kritiek en praktische adviezen.

Elke sessie brengt je verder in je vak en wat je hebt opgestoken kun je de volgende dag direct toepassen in de klas.

Voor docenten in opleiding en starters zijn er speciale coachings- en begeleidingstrajecten:

Begeleiding van LIO's

BEGELEIDING VAN STARTENDE DOCENTEN