Opdrachtgever aan het woord

'Ze weten precies wat er bij ons speelt'

"Als school in het speciaal onderwijs ben je toch een beetje een buitenbeentje. Dat geldt voor de leerlingen, maar ook voor de leerkrachten. Want ga er maar aanstaan: voor een klas staan met kwetsbare kinderen die allemaal serieuze gedrags- of psychatrische problemen mee naar school nemen. Het managen van zo'n veeleisende groep vergt heel wat meer dan alleen vakinhoudelijke kennis. Zo'n schaap met vijf poten trek je niet even snel uit een kaartenbak.

Werving en selectie van leerkrachten deden we voorheen zelf, maar daar ging veel te veel tijd zitten. En de respons was lang niet altijd wat we ervan hoopten. Nu lopen onze vacatures via Onze Leerkracht. Dat bevalt een stuk beter. Hun adviseurs hebben ├ęcht verstand van de sector en weten ook precies wat er speelt. Je voelt gewoon dat ze echt betrokken zijn. De meesten hebben zelf ook in het onderwijs gewerkt, waardoor ze direct begrijpen waar onze behoeften en knelpunten liggen. Het gesprek ligt daardoor snel op het juiste niveau zodat de verwachtingen goed op elkaar kunnen worden afgestemd.

Gelukkig laten ze het niet daarbij. Ze geven hun kennis van zaken handen en voeten door de juiste kandidaten voor ons te selecteren. Onze Leerkracht heeft zo'n groot netwerk van gemotiveerde gekwalificeerde docenten, daaruit selecteren ze altijd wel een leerkracht die precies in het vacatureprofiel past, is onze ervaring. Dat is best wel knap, want bij ons is dat profiel vaak behoorlijk 'uitdagend', om het voorzichtig uit te drukken..."


Sonja
Directeur