Onze opdrachtgevers aan het woord

'Er zat nog geen 'misser' tussen. Prima, hoor."

"Onze scholengemeenschap zit midden in een fusieproces. Dat brengt de nodige onzekerheden met zich mee. Sommige docenten is die onzekerheid inmiddels teveel geworden en zitten thuis. Een enkeling is zelfs al opgestapt. Toch willen we koste wat het kost voorkomen dat er onnodig lessen uitvallen. De leerlingen mogen absoluut niet de dupe worden.

In deze hectische overgangssituatie hebben we regelmatig 'acute' vacatures voor gekwalificeerde leerkrachten die meteen kunnen invallen als er een gat valt. Dat moet je wel willen als docent, en kunnen. Je moet snel kunnen schakelen en het ritme van ons lesprogramma meteen kunnen oppakken. Alleen goed zijn in je vak is niet genoeg. Daar bovenop moet het ook nog eens klikken met de leerlingen en de collega's. Dat is lang niet iedereen gegeven.

In Onze Leerkracht vonden we een personeelsbemiddelaar die precies begrijpt welk proces we doormaken en wat we daarbij nodig hebben. Anderen detacheren nog wel eens op de 'automatische piloot', moet ik helaas constateren. Daarbij vergeleken is de aanpak van Onze Leerkracht een verademing. De adviseur verdiept zich echt goed in onze school en onze behoeften en houdt ook regelmatig contact, zodat hij altijd goed op de hoogte is van onze wensen en behoeften.

Die extra aandacht en betrokkenheid pakken goed uit. Heel goed zelfs, want de docenten die ze sturen, helpen ons steeds perfect uit de brand. Er zat nog geen 'misser' tussen. Prima, hoor."


GijsbertĀ 
Rector