Onze professionals aan het woord

'Via Onze Leerkracht vond ik mijn ideale vaste baan'

"Voorheen was ik invalkracht op diverse scholen. Ik koos destijds bewust voor vrijheid en afwisseling. Hierdoor kon ik in korte tijd een schat aan ervaring en mensenkennis opdoen, waarop ik tot op de dag van vandaag kan terugvallen. Ik heb via deze route zoveel bagage opgebouwd dat weinig me nog van m'n stuk kan brengen. Ook weet ik nu precies hoe ik de aandacht van een groep ongedurige tieners een heel lesuur kan vasthouden.

Mijn vriendin en ik hebben concrete plannen voor een eigen huis en straks een gezin. Daar hoort gewoon een vaste aanstelling bij, vinden we. Maar dan wel de perfécte vaste baan op een school waar ik de komende jaren kan groeien. En uiteraard een salaris dat past bij mijn capaciteiten en ervaring als docent. Via Onze Leerkracht was die snel gevonden. Het was dezelfde school waar ik eerder was gedetacheerd als invalkracht. Ik voelde destijds meteen de klik. Met de leerlingen, maar ook met de collega's en de schoolleiding. Toen wist ik al: hier kom ik terug.

Wat me vooral bevalt is dat je via Onze Leerkracht echt de kans krijgt om op veel verschillende scholen ervaring op te doen en zo te schaven aan je vak. Terwijl je na je opleiding voor je gevoel nog aan het inlopen bent, verdien je al een prima salaris en bouw je zelfs pensioen op. Bovendien krijg je volop begeleiding en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als docent. Vooral in het begin had ik die ondersteuning hard nodig, want ik was aanvankelijk nog redelijk onzeker voor de klas. Mijn coach van Onze Leerkracht sleepte me prima door dat moeilijke proces.

Van mijn keuze voor deze school heb ik geen moment spijt. Via Onze Leerkracht heb ik op zoveel verschillende scholen kunnen rondkijken, dat ik deze keuze heel bewust kon nemen. Ik vind hier alles wat ik zoek in mijn vak: mooi en zinvol vast werk met fijne collega's op een school met een 'geur' en sfeer waarin ik me goed thuis voel."


Martin
Docent Duits