Onze professionals aan het woord

'Dankzij Onze Leerkracht weet ik nu precies wat ik wil.'

"Sommige medestudenten op de opleiding wisten al precies wat ze wilden: voor de klas op zó'n school, in die stad of dat dorp, met dat soort leerlingen... Ik niet. Ik wist alleen dat ik heel graag het onderwijs in wilde. Dus daar stond ik vorig jaar met mijn Pabo-diploma. Mijn hoofd vol ideeën en idealen, maar hoe ik verder moest, geen idee. Ik voelde me nog helemaal niet klaar om meteen al zelfstandig voor de klas te staan. "

Via Google stuitte ik op de website van Onze Leerkracht. Daar las ik over hun starterstraject. Dat leek wel voor mij bedacht, zo goed paste het bij mij. Dus ik heb me meteen aangemeld. In het kennismakingsgesprek legde de adviseur van Onze Leerkracht helder uit wat de mogelijkheden waren. Ik zou op verschillende scholen mee kunnen lopen. Mijn persoonlijke coach zou me onderweg net zo lang ondersteunen en trainen tot ik wist wat ik echt leuk vind.

In die eerste lessen voor de klas was ik nog erg onzeker. Gelukkig was mijn coach van Onze Leerkracht er ook bij. Ze heeft zelf ook in het onderwijs gewerkt, dus ze wist precies waar ze het over had. Na afloop van elke les vertelde ze me precies wat goed ging en waar ik nog aan moest werken. Haar adviezen hielpen me echt vooruit, zodat ik met steeds meer praktijkkennis en zelfvertrouwen voor de klas stond.

Ondertussen volg ik ook allerlei interessante cursussen en trainingen via Onze Leerkracht om mijn kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Vooral de trainingen in groepsdynamiek en de intervisie-sessies met collega's vond ik heel inspirerend. Die trainingen kosten helemaal niets.

Ik ervaar de trainingen en de coaching door mijn adviseur als een 'turbo-opleiding'. Je doet in korte tijd zoveel kennis en ervaringen in de praktijk op dat je heel snel zelfvertrouwen opbouwt en in je kracht komt. Door de veelheid aan ervaringen weet je snel wat je wilt en niet wilt. Ik weet zeker dat ik nu als leerkracht veel meer heb te bieden dan wanneer ik zo van de opleiding in het diepe was gegooid..."


Anouk
Docent Engels